Ultima oră
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”
Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV Scouting-ul lui Dinamo, distrus după partida cu FC Voluntari: „Au urmărit 2000 şi au luat 10 care sunt morţi toţi” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Şumudică, Toşca şi Maxim au dat lovitura! Gaziantep a câştigat pe terenul lui Başakşehir 2-1, şi are un parcurs uluitor în Turcia

Superlig Publicat pe 13 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38114/19729843/2/marius-sumudica.jpg

Marius Şumudică a obţinut o mare victorie, duminică, în direct pe Look Sport+! Cu Toşca integralist şi Maxim schimbat în minutul 84, Gaziantep a reuşit să câştige pe terenul lui Istanbul Başakşehir, scor 2-1, în etapa a 12-a din Superliga Turcă.

La patru zile de la meciul cu cântec de la Paris, campioana en-titre a Turciei a înţeles pe propria piele cât de greu e să câştigi în faţa lui Marius Şumudică. Antrenorul român, suspendat şi rămas în tribună, a mers curajos la Istanbul, într-un 4-2-3-1 echilibrat, iar Kevin Mirallas (17) a fost primul care a ratat, după o pasă bună a lui Ozer. Replica gazdelor a venit la trei minute distanţă, dar Chadli a găsit doar bara, deşi poarta era goală! Iar minutul 44 a dus şi la deschiderea scorului, după ce Maxim l-a lansat pe Ozer, iar acesta l-a servit perfect pe Mirallas pentru 1-0. Putea fi 2-0 la pauză, dar Demir (45+1) a nimerit plasa laterală.
 
Cu Toşca fără greşeală în defensivă şi Maxim foarte bun la mijloc şi cu un cartonaş galben primit încă din start, Şumudică a făcut un mic pas în spate după pauză, iar presiunea gazdelor s-a materializat prin golul lui Crivelli, din minutul 56. 1-1 şi avantajul moral trece la gazde! Doar că un nou contraatac, purtat în cinci în minutul 74, i-a permis lui Olkowski să centreze perfect pentru Demir, iar atacantul împrumutat chiar de la Istanbul Başakşehir a apărut perfect pentru 2-1. A urmat logica retragere în apărare a oaspeţilor, iar Demba Ba (80) şi-a bătut joc de o ocazie singur cu portarul, preferând să cadă şi să ceară penalty. Emoţii au apărut în minutul 90, când VAR-ul a intervenit pentru a analiza un posibil fault în careu al lui Toşca la Demba Ba, dar s-a luat decizia că senegalezul a faultat în atac!
 
Cu victoria de la Istanbul, Gaziantep continuă seria fabuloasă, de zece meciuri la rând fără eşec, şi ajunge la 18 puncte, suficient pentru locul al şaselea, la doar opt puncte de liderul Alanyaspor. Echipa lui Toşca, Maxim şi Şumudică are o singură înfrângere în acest sezon, 1-3 pe terenul Galatei în prima etapă, fiind singura formaţie din Superligă cu doar un eşec.
 
De partea cealaltă, Istanbul rămâne pe un dezamăgitor loc 12, cu doar 15 puncte. ETapa viitoare, Şumudică are alt derby, pe teren propriu cu Fenerbahce.
 

Başakşehir - Gaziantep 1-2 (Crivelli 56 / Mirallas 44, Demir 74)

  • Başakşehir: Gunok - Rafael, Topal, Ponck, Turuc - Kahveci, Azubuike - Gulbrandsen, Crivelli, Chadli - Ba
  • Gaziantep: Guvenc - Olkowski, Djilobodji, Kana-Biyik (Aktas 36), Toşca - Vetrih, Mirallas - Ozer, Maxim, Vural - Demir
Minutul 80: Demba Ba scapă singur cu portarul, îl driblează pe Guvenc, apoi cade şi cere penalty, dar arbitrul îl ignoră.

Minutul 74: GOL GAZIANTEP! Oaspeţii pleacă pe un contraatac rapid, duc mingea la fundaşul dreapta Olkowski, iar acesta centrează perfect în centrul careului, de unde Demir, vârful împrumutat chiar de la Istanbul BB, face 2-1 evitând linia ofsaidului.


Minutul 56: GOL BAŞAKŞEHIR! Crivelli restabileşte egalitatea din pasa fundaşului Ponck.


Minutul 45+1: Ocazie a oaspeţilor. Maxim găseşte un culoar de pasă pentru Demir, vârful finalizează la colţul scurt, însă nimereşte plasa laterală. Sunt momente foarte bune de joc pentru echipa lui Şumudică.


Minutul 44: GOL GAZIANTEP! Lansat de Maxim, Ozer cetrează perfect pentru Mirallas, iar belgianul deschide scorul.


Minutul 35: Gazdele presează, Kahveci trage de la 18 meri, dar ratează ţinta de puţin. Şumudică are ghinion şi-l pierde pe Kana Biyik, pe care-l înlocuieşte cu Aktas.


Minutul 17: Bară Başakşehir! Guvenc respinge greşit o minge din faţa lui Crivelli, balonul ajunge la Chadli, rămas cu poarta goală, dar belgianul nimereşte doar bara.


Minutul 14: În timp ce Alex Maxim a văzut un cartonaş galben pentru un fault din spate la Rafael, Kevin Mirallas ratează o ocazie mare. Lăsat singur cu portarul, trage direct în Gunok.


Gaziantep, echipa antrenată de către Marius Şumudică şi la care joacă Alex Maxim şi Alin Toşca, este la egalitate de puncte cu campioana en titre, Istanbul Başakşehir.

Başakşehir vine după o înfrângere ruşinoasă în Liga Campionilor, 1-5 cu PSG, pe ''Parc des Princes'', miercuri.

Gaziantep are o serie impresionantă de meciuri fără înfrângere în campionat - 9. De fapt, echipa lui Şumudică a pierdut un singur meci în acest sezon.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38114/19729843/3/clasament-turcia.jpg

După incidentul rasist în care a fost implicat Sebastian Colţescu, Marius Şumudică a declarat că este unul dintre cele mai grele momente de când antrenează în Turcia. Tehnicianul român consideră că misiunea echipei sale va fi dificilă, întrucât Başakşehir beneficiază de un capital de simpatie.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superlig

Ultimele articole Toate articolele