Ultima oră
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”

VIDEO | Totul despre prezentul şi viitorul lui Marian Drăgulescu: "Mă retrag după CM de anul viitor". Ce spune despre portdrapelul României la JO şi "cariera de după carieră"

Sporturi Publicat pe 28 aug 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/19464148/1/rs1.jpg


Marian Drăgulescu (40 de ani pe 18 decembrie) a vorbit, în direct la Look Sport LIVE, despre motivaţia pe care o are pe finalul carierei de gimnast, noul canal de YouTube unde a devenit trainer personal pentru urmăritorii săi, posibilitatea de a purta drapelul României la JO de la Tokyo 2021, dar şi despre drumul de după viaţa sportivă.
 
"Marocanul" va avea 40 de ani şi jumătate la Tokyo şi explică modul în care se menţine motivat la o vârstă la care foştii adversari au cu totul şi cu totul alte preocupări: "În gimnastică, din cauza aterizărilor pe suprafeţe dure, nenumăratelor salturi, şuruburi, articulaţiile şi coloana au de suferit şi foarte mulţi se retrag la vârste mai fragede. Nu am avut probleme, m-am încălzit bine, am făcut pregătire fizică şi prevenţie. Nu există o vârstă limită până la care să practici gimnastica, însă ţine de corp, de ambiţie, de ce-ţi doreşti. Am ambiţie, îmi lipseşte o medalie din palmares. Îmi place în competiţie, îmi place adrenalina. În perioada de antrenament, în sală, e perioada cea mai grea. Când ieşi în competiţie ai stabilit toate lucrurile, tehnică, rezistenţă, multe repetări. Merită din plin atunci când mergi la competiţii şi dovedeşti că eşti mai bun decât alţii care au posibilităţi mai multe, săli şi aşa mai departe. Lucrez la două sărituri noi. Drăgulescu 2 şi poate Drăgulescu 3, nu ştiu. Sper să fiu sănătos, deocamdată sunt în perioada de încărcare, lucrurile merg spre bine. Sper să reuşesc măcar una dintre ele.
 
Poate mai concurez până la finalul anului viitor, vom mai avea un Campionat Mondial. Dacă încep anul, să-l termin aşa şi apoi vom vedea. Îmi doresc să continui tot în sport, dacă s-ar putea tot în gimnastică. Mai am Campionatul Mondial de la anul, apoi mă retrag. Mă retrag doi ani şi revin la JO 2024, la 44 de ani. Majoritatea gimnaştilor sunt de 20 de ani şi puţin. Toţi! Am învăţat să nu mai spun "NU", mai bine spun "poate şi cine ştie"", a dezvăluit Drăgulescu în dialogul pe care l-a avut cu Geanina Iacob.

Drăgulescu, portdrapelul României la JO?

La a patra participare din carieră, Drăgulescu poate fi reprezentantul sportului masculin la ceremonia de deschidere a Olimpiadei: "Ar fi o mare onoare pentru mine să port drapelul, le mulţumesc celor care se gândesc la mine. Ar fi o încheiere frumoasă a carierei, dacă ar veni cu o medalie ar fi cireaşa de pe tort. Le mulţumesc că s-au gândit la mine", spune Marian, care şi-a adus aminte de momentul Rio 2016, când a contestat dreptul Simonei Halep de a purta drapelul la ceremonia de deschidere: "Erau foarte mulţi sportivi (n.red - la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro) care meritau să ducă drapelul, nu doar unul sau doi, tocmai de aceea a fost o mică contradicţie. Da, de ce nu? Simona are o experienţă, are performanţe. După cum spuneam, sunt mulţi sportivi în România cu titlu de campion mondial sau olimpic. Acum aş vedea-o pe Simona printre cele nominalizate. Anamaria Brânză e campioană olimpică şi mondială, despre ce vorbim? Nu poţi spune "domnule, doar unul". Şi când vorbim despre mine....Să spunem că ar fi şi Horia Tecău, e vicecampion olimpic".

Canalul de YouTube şi "cariera de după carieră"

În pandemie, Drăgulescu şi-a folosit cunoştinţele acumulate în sport pentru a-i învăţa pe urmăritorii canalului său de YouTube cum să se menţină în formă: "Sunt antrenamente uşoare, de 30 de minute, conţin încălzire şi câteva exerciţii uşoare. Avem şi stretching, dar şi un dans la final. Intră persoane cu vârste între cinci şi 60 de ani. Avem şi mişcare, şi distracţie. Sunt persoane care intră să se uite de la muncă, le place formatul. Eu am trei live-uri pe săptămână, dar pot face în fiecare zi. Ca exerciţii, cred că ar dura zece minute în fiecare zi, fără probe de competiţii, fără dans. Am exerciţii care durează cinci minute, nu sunt grele. 
 
Nu am niciun curs de nutriţie, nu îmi permit, doar măsura, ar trebui să existe un echilibru şi în alimentaţie. Evit prăjelile, sucurile, evit să mănânc foarte mult, mănânc mai puţin la porţie. În starea de urgenţă a trebuit să gătesc în fiecare zi. Bine, eu şi iubita gătim împreună. Mănânc cam orice, dar cu măsură. Atunci când mănânc carne prefer să pun lângă o legumă sau spanac, mazăre", ne spune Marian.
 
Cu orizontul retragerii din ce în ce mai aproape, multiplul medaliat la gimnastică se gândeşte la un viitor în sportul care l-a consacrat. Poate chiar la Federaţie, alături de Carmencita Constantin, noua şefă de la FRG: "Sunt foarte onorat, am apucat să avem şi un Comitet Executiv unde ne-a împărtăşit (n. red - Carmencita Constantin, preşedintele FRG) ideile şi ce vrea să facă. Mi se pare o persoană curajoasă, cu foarte multe idei, sper să reuşească să mobilizeze oamenii. Consider că am foarte multe de învăţat de la dânsa, îmi place foarte mult să învăţ în domeniul în care activez", încheie Drăgulescu.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele