Ultima oră
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”

Ziua recordurilor la EURO 2020! Bellingham, cel mai tânăr debutant la un Campionat European. Sterling, primul gol pentru Anglia la un turneu final

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 13 iun 2021
mail-share icon Email

Anglia a debutat cu o victorie la EURO 2020: 1-0 cu Croaţia, pe arena Wembley din Londra, în grupa D. Raheem Sterling a înscris în minutul 57, fiind primul său gol la un turneu final. Totodată, Jude Bellingham a devenit cel mai tânăr debutant din istoria Campionatului European.

Raheem Sterling (26 de ani) are 62 de meciuri şi 14 goluri pentru Anglia. Mijlocaşul de la Manchester City reuşeşte să înscrie abia în a patra partidă la un Campionat European.

Anglia a câştigat toate cele 11 partide în care Raheem Sterling a înscris, un record. Precedentul record era deţinut de către Martin Chivers, cu 10 meciuri câştigate în care a marcat.

La 17 ani şi 349 de zile, Jude Bellingham (Borussia Dortmund) a debutat pentru Anglia la un turneu final, fiind introdus pe teren în minutul 82 al partidei cu Croaţia, în locul lui Harry Kane.

Bellingham este cel mai tânăr jucător din istorie care evoluează la un Campionat European. În acelaşi timp, este cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei Angliei la un turneu final (Cupă Mondială sau Campionat European).

Precedentul record (18 ani şi 71 de zile) era deţinut de către olandezul Jetro Willems, la ediţia din 2012 a Campionatului European.

Înaintea EURO 2020, Jude Bellingham a bifat 4 selecţii pentru naţionala de seniori a Angliei. Nu a sărbătorit majoratul, dar este cotat la 55 de milioane de euro (potrivit Transfermarkt)!

Tot la capitolul recorduri, fundaşul Tyrone Mings este primul jucător de la Aston Villa care debutează pentru Anglia la un Campionat European, după o pauză de 25 de ani. În 1996, a jucat Gareth Southgate, actualul selecţioner al Angliei, într-o partidă cu Germania.

Silviu Tudor Samuilă şi Dan Udrea te aşteaptă zi de zi la EURO CENTER, de la 21:00, pe Look Sport+, pentru a analiza toate partidele de la EURO 2020.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20244071/2/mings.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele