Ultima oră
Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă” Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă”
Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa F: Germania - Ungaria şi Portugalia - Franţa, de la 22:00. Aflăm cine vine pe Arena Naţională în optimi LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa F: Germania - Ungaria şi Portugalia - Franţa, de la 22:00. Aflăm cine vine pe Arena Naţională în optimi
VIDEO | Daniel Opriţa a anunţat programul Stelei pentru perioada următoare şi planul privind transferurile. "Acolo ducem lipsă" VIDEO | Daniel Opriţa a anunţat programul Stelei pentru perioada următoare şi planul privind transferurile. "Acolo ducem lipsă"
Irina Bara a părăsit şi ea turneul de la Wimbledon. Doar Monica Niculescu a acces în turul al doilea al calificărilor
Irina Bara a părăsit şi ea turneul de la Wimbledon. Doar Monica Niculescu a acces în turul al doilea al calificărilor
Brazilianul Raul Nantes Campos revine la Dinamo Brazilianul Raul Nantes Campos revine la Dinamo

Inter a anunţat oficial că părăseşte Super Liga Campionilor!

Inter Publicat pe 22 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38291/20133313/1/inter1.jpg

Echipele care iniţial voiau să participe la Super Liga Europei continuă să se retragă din proiect. Recent a venit rândul italienilor de la Inter Milano să iasă din competiţia care nici măcar nu a început. Iniţial, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, AC Milan şi Atletico Madrid au spus şi ele ”pas”.

Inter a emis un comunicat de presă în care precizează următoarele: ”Inter confirmă că nu va mai lua parte la proiectul Super Ligii. Angajamentul nostru, de a îmbunătăţi fotbalul nu se va schimba. Inter crede că fotbalul trebuie să crească în mod constant nivelul competitorilor pentru a încânta fanii”.

Tehnicianul echipei Arsenal, Mikel Arteta, a declarat că patronul clubului, Stan Kroenke, şi-a cerut iertare după retragerea din Super Liga Europei, informează bbc.com.

Arteta a precizat că suporterii au transmis “cel mai puternic mesaj” că se opun Super Ligii. Antrenorul a menţionat că el a vorbit cu Kroenke şi cu preşedintele executiv Vinai Venkatesham, iar acesta din urmă a vorbit cu jucătorii.

Proprietarii au responsabilitatea maximă de a conduce clubul de fotbal şi ei au spus: ‘scuze că am afectat echipa, am făcut-o fără capacitatea de a comunica într-un mod diferit mai devreme şi vă rog să le transmiteţi mesajul meu jucătorilor – este tot ce pot cere”, a explicat Arteta.

Tehnicianul a declarat că el a aflat vestea creării Super Ligii Europei cu puţin înainte să apară în presă. “Apoi totul a scăpat de sub control şi lumea a reacţionat într-un mod unit. Nu a fost vreme să ne gândim prea mult şi să se evalueze ceva pentru că atunci când s-a aflat, deja a venit peste un tsunami şi pur şi simplu i-a pus capăt. Vinai a vorbit cu mine şii mi-a explicat un pic ce se întâmpla. A fost foarte clar şi transparent cu mine. Înţeleg de ce noi nu ştiam, nu eram implicaţi în decizie”.

În plin scandal legat de proiectul independent al unei Super Ligii Europei, UEFA a aprobat, luni, noul format al Ligii Campionilor, valabil din 2024, care prevede creşterea numărului de echipe participante de la 32 la 36, informează lequipe.fr.

UEFA nu a dat înapoi şi Comitetul executiv al forului a adoptat, luni dimineaţă, noua formulă a LC, chiar dacă doisprezece mari cluburi europene ameninţă să creeze o Supe Ligă aproape închisă. Viitorul Ligii Campionilor se va baza pe 36 de cluburi la început (în loc de 32), împărţite în patru urne de câte nouă echipe, pentru a juca un fel de mini-campionat.

Cele patru ţări ”mari” din fotbalul european (Anglia, Spania, Germania şi Italia) păstrează patru echipe calificate automat. Franţa (în prezent a cincea naţiune europeană) va avea trei locuri garantate (faţă de două), ceea ce pretindea de mult timp, în timp ce câştigătoara LC şi cea a Ligii Europa din sezonul anterior vor fi calificate automat.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Inter

Ultimele articole Toate articolele