Ultima oră
Simona Halep, "maratonista" de la Praga! O nouă victorie în trei seturi grele şi principala favorită e în sferturi. Cu cine va juca Simona Halep, "maratonista" de la Praga! O nouă victorie în trei seturi grele şi principala favorită e în sferturi. Cu cine va juca
Fani în tribune la EURO 2020. Anunţul preşedintelui UEFA Fani în tribune la EURO 2020. Anunţul preşedintelui UEFA
Omul-cheie care a "vegheat" din umbră vânzarea lui Dinamo. Va primi o funcţie de conducere: "Am ofertă de a deveni preşedinte!" Omul-cheie care a "vegheat" din umbră vânzarea lui Dinamo. Va primi o funcţie de conducere: "Am ofertă de a deveni preşedinte!"
Bayer Leverkusen şi-a "blindat" un jucător important. Omul care prinde 12 ani la club Bayer Leverkusen şi-a "blindat" un jucător important. Omul care prinde 12 ani la club
"Negoiţă a plecat, trăiască Dinamo Bucureşti". Reacţia fanilor din Programul DDB şi lucrul la care ţin cel mai mult: "Ar fi îmbucurător!" "Negoiţă a plecat, trăiască Dinamo Bucureşti". Reacţia fanilor din Programul DDB şi lucrul la care ţin cel mai mult: "Ar fi îmbucurător!"
NEWS ALERT | Ionuţ Negoiţă şi Pablo Cortacero au bătut palma pentru vânzarea lui Dinamo! Prima reacţie a noului investitor din Ştefan cel Mare NEWS ALERT | Ionuţ Negoiţă şi Pablo Cortacero au bătut palma pentru vânzarea lui Dinamo! Prima reacţie a noului investitor din Ştefan cel Mare

Sofya Zhuk se retrage la doar 20 de ani. Motivul dramatic din spatele deciziei

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 6 mai 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19353376/1/zhuk.jpg

Tenisul este un sport care nu lasă loc de respiro, iar când apar accidentările e foarte greu să mai revii la cel mai înalt nivel.

Un bun exemplu este cazul Sofyei Zhuk, o tânără jucătoare care se retrage pe perioadă nedeterminată din cauza accidentărilor.

Zhuk a câştigat proba junioarelor de la Wimbledon, în anul 2014, iar de atunci mulţi o comparau cu Maria Sharapova, legenda tenisului rus. Acela a fost apogeul tinerei sportive, care a bătut la porţile WTA, unde a ajuns până pe locul 116.

În 2018 durerile de spate au făcut-o pe jucătoare să ia o pauză de 6 luni de la competiţii, dar reîntoarcerea nu a fost de bun augur, problemele au recidivat, iar absenţele de la turnee au devenit tot mai mari, motiv pentru care a decis să se retragă.

În scurta carieră ca şi profesionistă are reuşit să câştige 6 turnee ITF. În prezent ocupă locul 436 în clasamentul WTA.

 

"Chiar şi când am câştigat Wimbledon la junioare spatele meu era atât de praf încât niciun doctor nu m-a putut ajuta. Toată lumea mă considera o cauză pierdută. Un singur doctor a încercat, dar durerea a durat ani în şir. Am făcut un RMN care a arătat că fermitatea coloanei vertebrale este aceeaşi ca la o persoană de 50-60 de ani", a spus Sofya Zhuk, potrivit Punto de Break.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele