Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

VIDEO | Bayern e supercampioana Germaniei, după 3-1 pe terenul Borussiei. Lewandowski şi Muller au anulat golul genial al lui Reus

Bundesliga Publicat pe 17 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38119/20365230/3/lw.jpg

Bayern Munchen a învins clar Borussia Dortmund, 3-1, în direct pe Look Sport+, şi a câştigat primul trofeu pus în joc în sezonul 2021/2022, Supercupa Germaniei.
 
În faţa propriilor fani şi cu un Haaland aflat într-o formă bună, Borussia a început foarte slab, iar două greşeli ale fundaşului lateral Passlack i-au pus pe Muller (14) şi Coman (15) în faţa golului, dar ambii au ratat. Replica a venit în minutul 20, când Reus a ratat incredibil, singur cu Neuer, apoi Muller şi Lewandowski (34) au tras ultimul semnal de alarmă înainte ca golgheterul polonez să deschidă scorul, în minutul 41, după o centrare a lui Gnabry şi o lovitură de cap imparabilă.
 
Tot pe aceleaşi coordonate s-a desfăşurat şi startul reprizei a doua, iar un contraatac rapid (50) i-a permis lui Muller să marcheze pentru 2-0. Reus a reaprins speranţele, în minutul 64, cu un şut superb în vinclu, dar o greşeală imensă a lui Akanji, zece minute mai târziu, i-a pus mingea pe tavă lui Lewandowski, care a pus capăt meciului cu golul de 3-1, al 24-lea în tot atâtea meciuri jucate pentru Bayern contra fostei sale echipe.
 
Bayern câştigă a noua Supercupă, record în fotbalul german, şi rămâne neînvinsă în faţa Borussiei din 2019. E primul trofeu al tânărului Nagelsmann, dar şi un mesaj cât se poate de clar: maşinăria de fotbal bavareză nu are de gând să facă vreun compromis nici în noul sezon.

Borussia Dortmund - Bayern Munchen 1-3 (Reus 64 / Lewandowski 41, 74, T. Muller 50), live pe Look Sport+

  • Borussia: Kobel - Passlack, Witsel, Akanji, Schulz - Bellingham, Dahoud, Reyna - Moukoko, Haaland, Reus
  • Bayern: Neuer - Stanisic, Upamecano, Sule, Davies - Kimmich, Goretzka - K. Coman, T. Muller, Gnabry - Lewandowski

Minutul 74: GOL BAYERN! Akanji face o eroare mare, mingea sare la Lewandowski şi supergolgheterul polonez nu iartă!



Minutul 64: GOL BORUSSIA! Reus prinde un şut genial, de la marginea careului, la care nici măcar Neuer nu mai poate interveni!



Minutul 50: GOL BAYERN! Muller marchează lejer, din faţa porţii, după un contraatac rapid.



Minutul 41: GOL BAYERN! Gnabry centrează excelent din stânga, Lewandowski apare lansat, fără nicio urmă de marcaj, reia cu capul dintre Akanji şi Schulz şi punctează pentru a 23-a oară în 24 de meciuri jucate în tricoul lui Bayern contra Borussiei.



Minutul 34: Dublă ocazie a lui Bayern. O lovitură liberă bătută surprinzător, pe jos, ducea mingea la Muller, în poziţie periculoasă, dar atât neamţul, cât şi Lewandowski sunt blocaţi în ultimul moment.



Minutul 20: Ocazie uriaşă a Borussiei! Lăsat singur cu portarul de un assist perfect al lui Bellingham, Marco Reus vrea reluarea simplă, la colţul lung, dar Neuer întinde piciorul şi are o paradă extraordinară.



Minutul 15: Passlack greşeşte din nou flagrant, Coman rămâne singur cu portarul, dar finalizează dezamăgitor. Creşte presiunea bavarezilor.



Minutul 14: Prima ocazie a meciului. Passlack greşeşte, Coman dă drumul unui contraatac rapid, dar şutul lui Thomas Muller e blocat de Akanji.



Campioana Germaniei porneşte cu prima şansă, din mai multe motive. În primul rând, pentru că de câţiva ani nu are rival intern, iar în al doilea rând pentru că Dortmund are o sumedenie de accidentaţi. 10 jucători sunt indisponibili din tabăra galben-negrilor pentru confruntarea din această seară, dintre care mulţi titulari, în mod normal. Bayern are doar doi indisponibili, pe Pavard şi pe Roca.

În prima etapă, lucrurile au stat însă diferit. Campionatul Bundesligii a început deja, iar BVB a câştigat categoric, cu scorul de 5-2, în timp ce Bayern Munchen a făcut 1-1 cu Monchengladbach.

În ceea ce priveşte ultima confruntare directă dintre cele două, Bayern s-a impus, în martie, în campionat, cu scorul de 4-2.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bundesliga

Ultimele articole Toate articolele